Äntligen!

Har suttit på balkongen hela morgonen och läst i solen. Var så duktig och smörjde in mig i solskyddsfaktor 20 idag med. Har verkligen förmågan att bränna mig och det vill jag inte. man blir ju lika brun oavsett om man använde solskyddsfaktor. Börjar äntligen se lite resultat iaf:P
Har nu läst ut Rickard Flingas bok "Iskallt och stenhårt". Han var och föreläste på vår skola nu i gymnasiet och jag föll för hans berättelse direkt!! Har så mycket jag skulle vilja fråga honom så jag önskar verkligen att man hade läst boken innan han berättade allt. Har varit lite sent ute med att läsa boken då tiden inte riktigt har funnits till hands.
Rekomenderar starkt hans bok!



"Rickard Viking Flinga satt tjugo år i Texas hårdaste fängelser, varav 13 i isoleringscell, dömd för mord. Efter avtjänat straff utvisades Rick Flinga till Sverige, ett för honom helt okänt land. En sann berättelse om den långa, grymma vägen ut ur helvetet. Rickard Viking Flinga föddes 1951 i Sydamerika av svenska föräldrar. Familjen flyttade till Kalifornien och levde under fattiga förhållanden. Tidigt hamnade han i dåligt sällskap. Det var sextiotal, ungdomsrevolten var i full gång, knarket flödade. Efter ströjobb och militärtjänst flyttade han med sin fru och sina barn till Texas, där han fick jobb på ett bygge. Så en dag inträffar katastrofen. Han skjuter sin jobbarkompis efter misstanken om att han förgripit sig på hans dotter. Domstolen dömer honom till 45 års fängelse. Där väntar helvetet. Misshandel och mord tillhör vardagen, gängen styr och för att överleva bildar han ett eget gäng, Aryan Brotherhood, och de kämpar dagligen mot de mexikanska och svarta gängen om herraväldet. Efter två knivöverfall, ett upplopp med gisslantagning och ett misslyckat flyktförsök förlängs påföljden till 52 års fängelse. En stor del av tiden tillbringar han i isolering. En dag inser han att han förmodligen inte kommer att lämna fängelset levande. Då beslutar han sig för att bryta med sitt tidigare liv, drogerna, gängen och börja den långa, svåra resan mot friheten. Det här är den sanna berättelsen om hur ett skoningslöst system gör människor till monster och om en mans kamp för ett värdigt liv. Rick Flinga har aldrig nekat till sitt brott, men priset han fick betala var högt. Efter ett avtjänat straff utvisades han till Sverige och lever idag i Uppsala. "Ta inte livet för givet. Jag såg inte månen eller stjärnorna på tretton år."

Besök gärna hans hemsida så kan ni läsa mer.

Något så viktigt som vänskap

Sitter här och äter lite glass. Fick bli lite efterrätt idag innan jag ska till jobbet:)
Åt nämligen fläskpannkaka till midda:D smarrigt!

Kollar på lite gamla bilder och säger bara ett ord, SAKNAR!


Astma?

Är det någon av er som har astma och kan förklara för mig hur det känns.
I fredes fick jag en tryckande känsla i bröstet helt utan anledning och fick svårt att andas. Jag brukar tyvärr inte kunna ta så djupa andetag i vanliga fall, men nu kunde jag knappt ta hälften av vad jag brukar.
Kändes riktigt jobbigt och höll på i flera timmar. Tänkte ringa sjukvårdsupplysningen, men trodde att jag inbillade mig.
Jag har trott att jag inbillat mig enda tills idag.
Begav mig ut i skogen för att springa och kom väl knappt 1 kilometer innan jag fick stanna. Jag har dålig kondis men detta slog ju rekordet. Det var inte som jag var trött och fick stanna utan jag fick ont i bröstet igen och kunde näst intill inte andas. jag sprang jättesakta och andades utan problem. Sprang lite för snabbt i början så då blev det mycket flås, men då sänkte jag hastigheten och det blev lättare att andas. Men som sagt efter 1 kilometer spelade det ingen roll hur sakta jag sprang, det var jobbigt att bara gå.
Det var riktigt tungt att andas och det visslade och tjöt som bara den. Kändes som att halsen var helt slemmig och jag hostade massor. Även nu efteråt när jag kommit hem och fått sätta mig och vila och dricka vatten känns det jätte tungt i bröstet och jag e jättetrött.

Gick in och läste lite om  just astma och det stod att många har sömnproblem. Enda sen vi flyttade in i den nya lägenheten har jag haft riktigt svårt för att sova. Riktigt jobbigt! Jag hoppas bara inte att det är mögel eller något här så det är det som har utlöst mina problem.

Har jag börjat få astma? Allergiastma? Någon som vet?

En tankenöt

Alltid innan jag loggar in här så brukar jag kolla runt lite på Bloggs startsida och se vad andra har skrivit, då hittade jag det här:



"Hur skulle Marcus Schenkenberg och Paris Hilton sätt ut om tex Marcus inte hade sina muskler, och Paris Hilton hade jätte stor rumpa och bröst?!


Ja att ytlighet finns är inget som vi inte visste, men just nu sitter jag och kollar på Tyra Banks Show, och det handlar om rumpor och bröst. Killar sitter och säger vad dem tycker, och sen får tjejerna som ställer upp och visar sina delar säga vad dom tycker. Men det är inte det som jag tycker är felet just nu, utan att tjejerna som är med i programet berättar om hur deras killar har bett dem göra operationer och kallat dem saker som tex "plattbröstad" eller "plattrumpa". Och det som gör mig förbannad är hur killar kan säga så till en tjej, och speciellt deras flickvän.

För det som är ganska komiskt med detta är att killar vill ha tjejer som är som victoria secret modeller, alltså en vältränad rumpa, ett par stora bröst och sen ett midje mått som är smalt och litet. Men hur många killar är det som ser ut som en ung Marcus Schenkenberg?..En på tusen skulle jag säga. "

Skrivet av brattsell

Jag såg inte själv programmet igår med Tyra så jag vet inte riktigt vad som har sagts, men att killar kan säga så?!
Om ens pojkvän säger så redan i ung ålder, tänk då vad han kommer fortsätta när man blivit äldre och börjar på rynkor och andra skönhetsfläckar. Det skulle ju vara som att leva i ständig mobbning!
Ens partner ska älska en för den man är annars skulle jag nog inte kalla det för riktig kärlek. Alla har sina brister men vad gör det?
Jag kan tycka att dem tjejer som faktiskt lever i ett sånt här förhållande borde säga ifrån på skarpen om det inte redan är gjort. Om han inte lyssnar, LÄMNA HONOM! Man ska må bra av kärlek, inte dåligt!


Ska fixa massor idag!

Idag har jag massor jag tänkt att jag ska försöka hinna med.
Jag ska ta mig tid att skapa en bra design till bloggen eftersom jag lagt det lite åt sidan. Kommer väl ta sin tid, men bättre att det blir fint!
Ska även tvätta tvätt som legat i ja, 2 veckor iaf. Massor som jag inte hunnit att tvätta imed flytten och så. Blir även in med täcket eftersom vår kära katt satte sig och kissa på det!! AJABAJA!!
Under tiden som tvätten är igång så ska jag baka kanelbullar med vaniljkräm i. Mumsfullibibblan:)

På återseende!

Brist på fantasi

Idag var det jobbedag igen. Var roligt att få jobba ett mellanpass igen, börjar bli så trött på stängningspassen nu. Men man får se det som att pengar behövs alltid, så är det bara. Förra veckan hade vi möte på jobbet och så fick vi träffa den nya chefen. Den 20 maj så ska Shell i lilla Ljungby övergå till SevenEleven. Härligt säger jag bara. Vad jag tror så finns det bara fördelar. Dock så vet inga av oss om vi får hänga med över. Vi förljer med i början men sen får vi se vad chefen väljer. Jag håller verkligen tummarna för att jag får jobba kvar. Ska hur som helst fortsätta söka nytt jobb så  man inte står där helt plötsligt och inte har något jobb. Har sökt massor i Växjö redan och ska söka till Citygross här i Ljungby.
Hinner sällan göra några smycken och ser det mest som hobby faktiskt. Material kostar när man ska köpa det, vilket gör att jag inte kan köpa så mycket åt gången. Nu känns det som att jag mest har pärlor, en bra början ialla fall.
Får se vart framtiden tar en helt enkelt:) Försöker lära mig så mycket som möjligt genom böcker och så nu. Inspiration får man alltid, men tyvärr så finns inte alltid tid och material.

Nu hoppas jag att P snart kommer hem så vi kan äta, börjar bli hungrig!:)
Ciao!

En händelserik tid har flugit förbi..

Tror det är sådär tre veckor sen jag skrev någonting sist nu. Kan säga att dessa tre veckor har gått med rekordfart!
Allt har börjat med flytten till den nya lägenheten. trots att det bara handlade om att flytta våra saker ett tiotal meter så blev det rätt tufft. Hade så himla mycket saker! Kan inte fatta hur vi har fått plats med allting heller. Vi gick från ca 45 kvm till 65 kvm och nu är det lagom med saker. Det enda vi saknar nu är ett köksbord.
Tänk 20 kvm mindre och ändå fick sakerna plats, jisses.
Har större balkong nu så vi åkte till Jem&Fix och köpte ett litet cafébord. Kan säga att dagarna solen skiner sitter jag där ute och njuter av min utsikt över Laganån:)
Blir en dyr månad det här hehe. Vi var på IKEA förra veckan med och handlade hem lite smått till lägenheten, det gick på 1500:- , men fint blev det!
Nu är allt iordning, bara lite städning som är kvar. Skrubben ser ut som ett bombnedslag just nu så det får man snart göra någonting åt.
En dyr månad som sagt. Jobbade stängning i söndes och vid sextiden fick jag besök av P med vän. En liten oplanerad trip till Tyskland hade planerats och jag sken som en sol hela kvällen:) Blev hem och göra sig iordning och sen åkte vi och tankan och jag åt donken mat. Rullade ur Ljungby vid 23.30 tiden och begavs oss mot Tyskland. Kom med färgan vid 01.30 och då var det ca 2 timmar kvar tills vi skulle vara framme vid hamnen. Blev att vi sov ett par timmar på något skumt ställe i Rödby. Vaknade vid halv sex-sex tiden på morgonen och var allmänt trötta men kunde inte sova längre. Vi körde in till Rödby för att hitta toalett och mat, vilket inte är så lätt den tiden. Men vi hade tur att ett bageri/cafe öppnade 6.30. Blev massa nybakade frallor med färdigskivad ost som luktade fotsvett haha. Smakade dock mycket bättre än lukten.
Efter frukosten åkte vi tillbaka till hamnen och hittade toaletter.
Vid 10 tiden åkte vi över till Tyskland och körde till Nielsens Discount. Billigt billigt säger jag bara! Vi handlade för 2000:- ungefär och fick hur mycket som helst! Blev en lång resa hem då man var helt slut eftersom man bara sovit i två timmar, jag iaf:P
Väl hemma var det in i duschen och sen lägga sig och sova. Kände mig helt utslagen när jag vaknade idag. Fick gå upp vid 7.15 eftersom dem skulle komma och fixa vårt internet och telefon vid 7.30. Så typiskt säger jag bara:P
Men nu har vi äntligen internet och telefon igen:)

Nu ska jag göra mig iordning. Blir att jag får gå och handla lite och sen dra och jobba:)

(Hittade inga bilder på datorn så passar på att lägga upp en balbild jag gjort om)
Ciao!

RSS 2.0